Het AS systeem: voor klussen in de tuin en rondom het huis

De extreem compacte en handige machines van het STIHL AS systeem zijn perfect voor detailwerk in de tuin en rond het huis. Een wisselaccu levert betrouwbaar de energie die daarvoor nodig is.

 STIHL machines in het AS systeem, GTA 26 accusnoeizaag, HSA 26 accubuxusschaar en SEA 20 accuhandstofzuiger
Logo AS systeem

Het AS systeem van STIHL

Is je tuin je hobby? Je werkt vooral seizoensgebonden aan je gazon, planten of bomen in je tuin? Of je wil kleinere oppervlakken in je garage, werkplaats of auto schoon houden? Dan ben je optimaal uitgerust met de machines van het AS systeem.

De compacte accumachines van het AS systeem zijn door hun bijzonder goede handling perfect geschikt voor kleinere klusjes. Bovendien zijn ze door hun kleine formaat heel gemakkelijk op te bergen. En ondanks het kleinere formaat blinken ze uit door een hoog vermogen en lange looptijden. De energie voor de machines in het AS systeem wordt daarbij betrouwbaar door een vervangbare lithium-ion-accu geleverd.

De machines van het AS systeem 

Het STIHL AS systeem bestaat uit vijf tuinmachines: de STIHL HSA 26 accubuxusschaar, de GTA 26 accusnoeizaag, de SEA 20 accuhandstofzuiger en de HSA 30 en HSA 40 accuheggenscharen.

STIHL FSA 30 accukantenmaaier

Dankzij de FSA 30 accukantenmaaier hou je je graskanten netjes. Met een druk op de knop kan de maaikop eenvoudig 90° gedraaid worden. Zo wordt de kantenmaaier een kantensnijder. Ontdek alle voordelen van de FSA 30 in de volgende video.

FSA 30 accukantenmaaier

FSA 30 accukantenmaaier

Dankzij zijn ergonomische ontwerp, het lichte gewicht en de meegeleverde accu trim je moeiteloos je graskanten. Met één druk op de knop verander je de FSA 30 van een kantenmaaier in een kantensnijder - zo heb je in een mum van tijd en met weinig moeite een perfect onderhouden tuin.

STIHL HSA 40 accuheggenschaar

Voor het snoeien van heggen in kleine tuinen. De STIHL HSA 40 accuheggenschaar  overtuigt door zijn geringe gewicht en zijn stille werking. De volgende video toont je de voordelen van de HSA 40.

Struik wordt gesnoeid met de STIHL HSA 26 accubuxusschaar

HSA 40 accuheggenschaar

Met zijn lichte gewicht, 2 accu's in de set, 50 cm snijlengte en lasergesneden, diamantgeslepen en geharde messen biedt de STIHL HSA 40 accuheggenschaar  hoge snijprestaties voor het vormsnoeien en trimmen.

STIHL HSA 26 accugras- en buxusschaar

Struik wordt gesnoeid met de STIHL HSA 26 accubuxusschaar

HSA 26 accugras- en buxusschaar

Uitstekend verzorgde struiken en graskanten met de HSA 26. De handige STIHL accugras- en buxusschaar is perfect voor het onderhoud van kleine heggen en kleine sierstruiken. Met het meegeleverde grasmes kunnen graskanten snel en nauwkeurig worden getrimd.

STIHL GTA 26 accusnoeizaag

Hout van een heg wordt gesneden met de STIHL GTA 26 accusnoeizaag

GTA 26 accusnoeizaag

De gemakkelijk te bedienen STIHL GTA 26 accusnoeizaag met verwisselbare 10,8V-lithium-ion-accu is ideaal voor het snoeien van bomen en struiken, het versnipperen van snoeisel of om te bouwen met hout.

Van uitpakken tot takken snoeien: zo werkt de GTA 26

STIHL SEA 20 accuhandstofzuiger

Auto wordt met een SEA 20 accuhandstofzuiger schoongemaakt.

Met de handige STIHL accuhandstofzuiger reinig je kleine, droge oppervlakken en hoeken met gemak. Het compacte ontwerp, de sterke zuigkracht en de veelzijdige opzetstukken maken een flexibel en nauwkeurig gebruik mogelijk. Het lage gewicht, de comfortabele softgrip en de geïntegreerde vastzetoplossing maken de bediening praktisch en eenvoudig.

Accessoires

Om ervoor te zorgen dat je vlot kan blijven werken met de machines uit het AS systeem, biedt dit systeem een reeks praktische accessoires, zoals accu's, laders en meer.

Voorbeelden van acculooptijden van het AS systeem

De accumachines van het AS systeem zijn niet alleen compact en handig, maar hebben ook uithoudingsvermogen en power.* Zo zijn ze perfect voor het onderhoud rond huis en tuin. Of je nu je heg in vorm brengt, de fruitbomen terugsnoeit of vuil opzuigt, het STIHL AS systeem staat je daadkrachtig terzijde.

Hier vind je een overzicht van de loop- en laadtijden van alle accumachines. 

Machine Werktijd per acculading* Toepassingsvoorbeeld*
FSA 30 Tot 19 min Graskanten tot 200m, grasperken tot 45m²
HSA 26 Tot 110 min Trimmen tot maximaal 30 buxusbollen
HSA 30 Tot 50 min Tot 50m² haag
HSA 40 Tot 80 min** Tot 80m² haag**
GTA 26 Tot 25 min Voor het zagen van takken (ø 4 cm) tot maximaal 80 sneden
SEA 20 Tot 14 minuten Bij het opzuigen van vuil

*De aangegeven werktijden per acculading en de vermelde oppervlaktes zijn richtwaarden en kunnen afhankelijk van de toepassing en het te verwerken materiaal variëren.

** Met 2 AS accu's