Innovatief energiebeheer in tuinverzorgings- en hoveniersbedrijven

Het energiebeheer van STIHL vereenvoudigt het werk in de tuinverzorgings- en hoveniersbedrijven – ook voor de professionals van Farwick GmbH. Lees meer.

Overzicht: energiebeheer 

  • Ongeveer 60 medewerkers van Farwick GmbH gebruiken STIHL accumachines
  • Ongeveer 30 machines zoals heggenscharen, bladblazers, bosmaaiers en combimachines worden gebruikt bij werkzaamheden in de groenvoorziening
  • Geen lawaai van accumachines, plus ergonomische voordelen
  • Geoptimaliseerd energiebeheer door STIHL laadoplossingen zoals bottTainer en laadkast
  • BottTainer als laad- en transportoplossing voor onderweg in laadbakken, laadkast speciaal voor het stationair opladen van accu's

Gezocht: accupower voor de hele dag

Een van de vele bedrijven die profiteren van STIHL accupower bij hun dagelijkse taken is Farwick GmbH. Ongeveer 60 medewerkers in 6 teams zijn verantwoordelijk voor de aanlegen het beheer van openbare en commerciële groenvoorzieningen alsook van exclusieve privétuinen. Een van de onderhoudsteams werkt uitsluitend met accumachines in exclusieve privétuinen in Hamburg en omgeving.

Een man in een werkplaats staat achter een werkoppervlak met STIHL accumachines en neemt de STIHL BGA 200 accubladblazer

STIHL accumachines worden al lang ingezet in tuinverzorgings- en hoveniersbedrijven.

Er worden regelmatig ongeveer 30 machines gebruikt, waaronder heggenscharen, bladblazers, bosmaaiers, combimachines en kettingzagen. Volgens Janes Vitus Farwick, landschapsarchitect en procuratiehouder, maken accumachines nu deel uit van een 'organische en duurzame aanpak in tuinverzorgings- en hoveniersbedrijven'. 

En er zijn nog veel meer voordelen aan accupower: door gebruik te maken van accumachines ontstaat er minder lawaai, zodat het werk vroeg in de ochtend kan beginnen. Zelfs in geluidsgevoelige omgevingen kan flexibel worden gewerkt.

Bovendien worden door het gebruik van accumachines schadelijke emissies vermeden, wat goed is voor het milieu alsook de gezondheid en arbeidsveiligheid van de medewerkers. Dankzij de innovatieve werkergonomie kunnen gebruikers moeiteloos en nauwkeurig met de STIHL professionele accumachines werken.

In combinatie met het doordachte STIHL energiebeheer beschikken de professionals van Farwick GmbH altijd over de nodige power voor de STIHL professionele accumachines.

Krachtige accumachines voor professionals

Gevonden: laadoplossingen van STIHL

Voor het energiebeheer van Farwick GmbH worden de dagelijkse taken aanzienlijk eenvoudiger dankzij de STIHL laadoplossingen. Hieronder lees je meer over de bottTainer als mobiele laadoplossing en de laadkast als stationaire 'accucentrale'. 

bottTainer: volledig opgeladen onderweg

De bottTainer powered by STIHL is een weerbestendige all-in-one laad- en transportoplossing voor het buitengedeelte van laadbakken en is daarom erg nuttig voor werkzaamheden op locatie. Hiermee kun je maximaal 28 AP accu's of maximaal 4 AR L accu's en 21 AP accu's weerbestendig vervoeren met gecertificeerde elektrische veiligheid. Met slechts één stekker kan je alles in één keer opladen. 

Een medewerkster van Farwick GmbH laadt een bottTainer op een werkvoertuig met accu's

De bottTainer vereenvoudigt het transport van accu's voor professionals.

De vijf hoveniers uit het onderhoudsteam van Farwick GmbH gebruiken sinds het najaar van 2022 een bottTainer powered by STIHL op hun werkvoertuig om hun accu's veilig, netjes en schoon op te bergen en te vervoeren. Zo beschikken de juiste teams altijd over de juiste accu's.

De bottTainer is eenvoudig te gebruiken en levert een overzicht van alle accu's en laadtoestanden. Aangezien de accu's in het voertuig kunnen blijven, zijn ze 's ochtends bij het vertrek al allemaal opgeladen. Dit vertaalt zich in een enorme tijdsbesparing bij dagelijkse taken van Farwick GmbH.

Acculaadkast: power ter plaatse

De laadkast werkt als 'accucentrale' om maximaal 20 accu's tegelijk stationair op te laden. Hij heeft vijf schuifladen en per lade kunnen tot vier STIHL AP accu's of één STIHL AR ruggedragen accu worden opgeladen.

Bovendien regelt en controleert de laadkast zelfstandig de lading. Binnen 12 uur worden alle accu's in de kast met een gewone stekker opgeladen. Om de laadkast in gebruik te nemen, hoef je maar één stekker in het stopcontact te steken. Bovendien is installatie door vakmensen niet vereist.

De medewerkers van Farwick GmbH kunnen hun accu's 's nachts opladen, zodat ze 's ochtends meteen aan de slag kunnen. Door het snelle laadmanagement zorgt de STIHL acculaadkast voor een snelle en vlotte werking en schept orde en overzicht.

De bottTainer en de acculaadkast illustreren dat hoogwaardige transport- en laadoplossingen in tuinverzorgings- en hoveniersbedrijven hun vruchten afwerpen en snel en gestructureerd werken veel gemakkelijker maken.

Een groep professionals met verschillende STIHL accumachines loopt door een straat

STIHL keuzehulp voor accu's en accumachines

Met de STIHL keuzehulp ontdek je welke accumachines, accu's en laders geschikt zijn voor je takenpakket en je bedrijf.

Overige diensten voor professionals