Hout ideeën – eenvoudig zelf maken

Projecten om zelf dingen te maken van hout

Voor iedereen die graag stevig de handen uit de mouwen steekt: wij hebben hout ideeën verzameld die je zelf kan maken.

Man met veiligheidsbril en gehoorbescherming zaagt een boomstam met een STIHL benzine-kettingzaag MS 180

Bouw zelf houten meubels

Of je nu een houten lantaarn maakt, een tuinbank, een tuintafel of een zandbak voor de kinderen: je gebruikt meubels nog liever als je ze zelf gemaakt hebt. Met onze hout ideeën leer je hoe je zelf houten meubels en snijwerk met de kettingzaag maakt.
Zelf houten meubels maken
Man snijdt uil met STIHL kettingzaag uit hout

Houten tuindecoratie

Of je nu mooie dingen maakt, zoals een houten ster, een Zweedse fakkel en een rendier, of eerder praktisch zoals een nestkastje en een hoge kweekbak: je kan je houten decoratie eenvoudig zelf maken! In onze stappenplannen leer je hoe je dat doet en zelfs hoe je je kerstboom zelf kan maken.
Zelf tuindecoratie maken
Tak voor woningdecoratie na het zagen met een STIHL accu-snoeizaag GTA 26

Maak je eigen woondecoratie

Met onze instructies maak je in een handomdraai indrukwekkende binnenhuisdecoratie met weinig materiaal. Lamp, bijzettafel, krantenrek - laat je inspireren en bouw precies de decoratie die bij je huis past. Breng de natuur in je huis en ga aan de slag!
Maak je eigen binnenhuisdecoratie
Bijen op een roze bloesem in de diervriendelijke tuin

Diervriendelijke tuin: zo help je de dieren in je tuin

Of het nu een egel, een bij of een vogel is, je tuin is zowel een thuis voor wilde dieren als voor jou. Met onze praktische instructies kun je gemakkelijk je eigen egelhuis, insectenhotel of nestkastje bouwen en je tuin nog diervriendelijker maken!
Diervriendelijke tuin

Verplicht voor je veiligheid: de veiligheidsuitrusting

Werken met krachtige machines is heel plezierig: op die manier kan je jezelf overstijgen. Dat is prima, als je daarbij kan vertrouwen op effectieve en veilige beschermende kledij. Draag tijdens het werken met STIHL machines altijd je persoonlijke veiligheidsuitrusting. Dat zijn bijvoorbeeld een helm, een broek met snijbescherming, veiligheidslaarzen enzovoorts. Je leest er meer over in de gebruiksaanwijzing bij de betreffende machines . Zorg er ook voor dat je vertrouwd bent met de machine voor je het voor de eerste keer gebruikt en ga bij elk gebruik na of het gereedschap helemaal in orde is. Je STIHL dealer maakt elke machine op vraag klaar voor het eerste gebruik en geeft je advies over de beschermende kledij, over de modellen en maten, en je kan in alle rust passen. Denk er ook aan dat een persoonlijke veiligheidsuitrusting een veilige arbeidstechniek niet vervangt.

Meer voor tuinliefhebbers