STIHL accutechnologie: licht, stil, krachtig

Het groenonderhoud en de bosbouw stellen mens en machine voor meerdere uitdagingen, ook op het gebied van autonomie. Met onze vier accu-assortimenten bieden wij een passende oplossing: krachtige acccumachines met een lange levensduur voor een comfortabel en flexibel gebruik. Of het nu gaat om privé- of professionele toepassingen, met de krachtige accu’s van STIHL ben je altijd verzekerd van betrouwbare prestaties.

Een vrouw die in een tuin staat met een selectie STIHL AK-systeem snoerloos elektrisch gereedschap

STIHL AK systeem: accumachines voor elke tuin

Is je tuin je persoonlijke project? Dan kies je beter voor accumachines uit het STIHL AK systeem met zijn hoge vermogen en autonomie. Je voordeel: met de verwisselbare accu en het grote machineaanbod krijg je een maximale flexibiliteit. Zo ben je tegen elke taak opgewassen.
Meer over het AK systeem

ACCUMACHINES VOOR VEELEISENDE TUINPROJECTEN

Een team van hoveniers met professionele accumachines van STIHL aan het werk in een straat.

AP systeem

Het AP systeem bestaat uit zeer krachtige accumachines. Met hun power en autonomie zijn ze de optimale keuze voor het professionele landschaps-, tuin- en boomonderhound. Deze machines zijn de ideale oplossing voor maximale prestaties, zelfs in slechte weersomstandigheden.
Meer over het AP systeem

ACCUPOWER VOOR PROFESSIONALS

 STIHL machines in het AS systeem, GTA 26 accusnoeizaag, HSA 26 accubuxusschaar en SEA 20 accuhandstofzuiger

STIHL AS systeem

Je bezit een grondstuk of een tuin, bent gelegenheidsgebruiker of werkt in een tuincentrum of boomkwekerij? Dan is het STIHL AS systeem net wat je zoekt. Je kan de machines voor allerlei toepassingen gebruiken en ze zijn heel gebruiksvriendelijk.
Meer over het AS systeem

COMPACTE MACHINES VOOR GEDETAILLEERD TUINWERK

Man met STIHL accuheggenschaar HSA 45 van de AI lijn voor een huis

STIHL AI lijn

Met de snel en eenvoudig te bedienen machines van de AI lijn ben je perfect toegerust om je droomtuin te realiseren. Om de geïntegreerde accu op te laden, hoef je de machine alleen maar te verbinden met een stopcontact in de muur.
Meer over de AI lijn

ONZE MACHINES MET GEÏNTEGREERDE ACCU

STIHL AS 2 accu laadt op in een STIHL oplader

Loop- en laadtijden

Hier vind je een handig overzicht van de loop- en laadtijden van alle STIHL accu’s.
Meer over de loop- en laadtijden van STIHL accu’s

STIHL testmachines

Natuurlijk wil je meteen de juiste tuinmachine kiezen die helemaal past bij wat jij nodig hebt. Daarvoor kan je je vrijblijvend en persoonlijk laten adviseren door een dealer in je buurt. Lichtheid, comfort, geruisloze werking ... je zal de voordelen van het accu assortiment snel ontdekken door onze toestellen in de hand te nemen.

STIHL accu’s: technologie met voordelen voor elke toepassing

Of je ze in je eigen tuin gebruikt of professioneel in de natuur: met de STIHL accutechnologie kan je elke uitdaging de baas. Accumachines van STIHL zijn krachtig, extreem stil en gemakkelijk te bedienen. Geen wonder: uiteindelijk is onze 90 jaar ervaring in de motormachinebouw terug te vinden in elke STIHL accumachine. In alle STIHL accumachines worden lithium-ion-accu’s gebruik. En dat heeft heel wat voordelen:

Hoge levensduur

Alle accu’s van STIHL zijn gebaseerd op de lithium-ion-accutechnologie. Ze hebben een heel hoge energiedichtheid en geven de toon aan met een bijzonder hoge levensduur. Dat betekent bijvoorbeeld voor het STIHL AP systeem dat bij een correct onderhoud de accu circa 1200 keer volledig kan worden opgeladen. Dat komt overeen met professionele gebruikstijd van circa 2,5 jaar. In privéhanden zal ons accusysteem het zelfs bijna tien jaar uithouden (met tien veronderstelde laadbeurten per maand). In dit artikel lees je wat belangrijk is als je een lithium-ion-accu oplaadt.

Technologie zonder geheugeneffect

De lithium-ion-accutechnologie die STIHL aanbiedt, kan altijd precies de spanning aanbieden die werd geladen. Eventuele onderbrekingen van de laadprocedure hebben geen invloed op de opslagcapaciteit. En dat komt de gebruiksvriendelijkheid ten goede. Overigens: gedeeltelijke ontladingen hebben bij deze accutechnologie een positief effect. Lithium-ion-accu’s die voor 50 procent ontladen zijn en dan weer worden opgeladen, blijven langer goed. Meer over het geheugeneffect lees je in dit artikel.

Laag gewicht, klein formaat

De lithium-ion-accu’s in STIHL motormachines zijn handig, praktisch en gebruiksvriendelijk dankzij hun lage extra gewicht.

Beperkte zelfontlading

De lithium-ion-accutechnologie heeft een heel lage zelfontlading. Als de accu’s van de machine losgekoppeld zijn en correct worden bewaard, hebben ze bij het volgende gebruik in de lente bijna dezelfde lading als toen ze in de berging gingen.

Samenvatting: De STIHL accutechnologie

  • STIHL maakt gebruik van de lithium-ion-accutechnologie.
  • De lithium-ion-accusystemen zijn gebruiksvriendelijk en overtuigen met hun hoge vermogen.
  • Accutechnologie van STIHL zit vervat in drie verschillende accusystemen en in één acculijn.
  • Accumachines van STIHL zijn zowel geschikt voor privégebruikers als voor professionals.
  • Je kunt de accumachines bij bepaalde dealers gratis en vrijblijvend testen.

Meer voor techniekliefhebbers