Zelf houten tuindecoratie maken

De natuurlijke look en charme van zelfgemaakte houten tuindecoraties is nauwelijks met iets anders te vergelijken. Hier vind je handleidingen voor lampen en lantaarns als tuindecoratie en voor decoratieve tuinfiguren van hout die je eenvoudig zelf kan maken. Bovendien vind je kerstdecoraties die je tuin extra gezellig maken én praktische tuindecoratie voor tuin, terras en balkon.

Handig voor tuin, terras en balkon

Onze praktische tuindecoratie van hout ziet er niet alleen leuk uit, maar maakt ook een behoorlijk verschil! 

Lampen en lantaarns van hout als tuindecoratie

Warm licht zorgt voor een gezellige sfeer in de tuin en op het terras. Met een Zweedse fakkel – een brandende stam waarin sleuven geritst zijn – wordt de sfeer direct wat rustieker. Onze houten lantaarn en de lamp van hout verlichten de tuin heel subtiel.

Houten tuinfiguren

Bij onze houten tuinfiguren vindt ieder wat wils: het eenvoudige hart en de pompoen zijn ook nog haalbaar voor beginnende carvers, terwijl de uil wat geschikter is voor ervaren carvingfans.

Vrouw met STIHL gehoorbescherming bij het zagen van een houten uil met een kettingzaag

Hout bewerken met kettingzagen

Bij het snijden met de kettingzaag creëer je kunstzinnige tuindeco van gewoon hout. Met behulp van een carvingzaag ontstaan zo unieke figuren als harten of uilen van hout. Hier kom je te weten welk hout en welke zaag geschikt zijn voor de bewerking met kettingzagen en waar je op moet letten.

Houten tuindecoratie voor kerst

Hier vind je de nieuwe kerstdecoratie voor je tuin. De houten sterren zijn geschikt voor beginners, de kaarsen hebben wat ervaring nodig in de bewerking met de kettingzaag en het rendier is misschien wat gecompliceerder, maar toch eenvoudig te maken.

Meer voor tuinliefhebbers