Tips om je grasmaaier goed te onderhouden

De grasmaaier is een onmisbaar gereedschap wanneer je een tuin bezit. Dankzij de grasmaaier ligt je gazon er altijd verzorgd bij en kan het op een gezonde manier groeien.

Sprietje voor sprietje

Er gaat niets boven een hoogwaardige grasmaaier om uw grasperk er goed te laten uitzien. Met onze tips voor de grasmaaier werk je altijd met goed geslepen messen en behoud je een schone snede. Bovendien vertellen we je hoe je je grasmaaier schoonmaakt en voorbereidt op de winter. Heb je een zitmaaier? Dan kan je die voorzien van een sneeuwploeg om zo eenvoudig sneeuw te ruimen.

Man start STIHL RM 448 TC benzine grasmaaier en maait een tuinweide

Grasmaaiers op de juiste manier starten

Het correct starten van je grasmaaier is goed voor de machine. We laten zien hoe je dit bij accu-, benzine- en elektrische grasmaaiers doet.
Grasmaaiers correct starten
Een vrouw bekijkt de onderkant van een STIHL RMA 339C accugrasmaaier

Grasmaaier schoonmaken

Je grasmaaier is van het voorjaar tot de herfst een erg hardwerkende tuinmachine. Je kan niet vermijden dat je maaier vuil wordt en dat plantenresten zich ophopen op het maaimes en andere onderdelen. In onze volledige schoonmaakgids lees je alles wat je moet weten om je grasmaaier schoon te houden.
Grasmaaier schoonmaken
Een vrouw met handschoenen klapt de duwbeugel van een grasmaaier om in een garage met een werkbank op de achtergrond.

grasmaaier winterklaar maken

Na een actieve zomer heeft je grasmaaier een rustige winter verdiend. In dit artikel kom je te weten hoe je je grasmaaier schoonmaakt voor de winterpauze en hoe je de grasmaaier met het correcte onderhoud op de winter voorbereidt.
grasmaaier winterklaar maken
Man ruimt sneeuw met een zitmaaier met sneeuwploeg

Sneeuwschuiver voor de zitmaaier

Met een zitmaaier ben je niet alleen in de zomer de held van je tuin. Met een sneeuwploeg van STIHL verander je je zitmaaier in een handomdraai in een praktische sneeuwruimer en ruim je gemakkelijk en efficiënt sneeuw.
Sneeuwschuiver voor de zitmaaier
A STIHL RM 443 T petrol lawn mower in a garden with a house in the background

De messen van je grasmaaier slijpen

Je wil liever niet dat de messen van je grasmaaier bot worden. Hier lees je hoe je de messen moet controleren en wanneer het nodig is om ze te slijpen. Bovendien leggen wij je uit hoe je de messen zelf kan slijpen als je dat wil.
De messen van je grasmaaier slijpen
Een man maait het gras in een tuin met een STIHL grasmaaier

Grasmaaier tanken

De grasmaaier tanken – klinkt eenvoudig. Maar zoals altijd zijn de details hierbij beslissend. Van de geschikte brandstof tot de juiste manier van tanken: de optimale werking van de grasmaaier hangt ook af van de getankte brandstof. Alles over dit onderwerp is hier te vinden.
Grasmaaier tanken

Meer voor tuinliefhebbers