STIHL motortechniek: ontworpen om je leven gemakkelijker te maken

Motoren geven machines de kracht om zich te laten gelden. De motortechniek die erachter zit is zo veelzijdig als haar toepassingsgebieden.

Van de viertaktmotor tot de elektrische aandrijving: de motortechniek van STIHL kan elke uitdaging aan. De toepassingsgebieden zijn daarbij net zo veelzijdig als het werk zelf. Achter al deze toepassingen zit een motortechnologie die wij voortdurend verder blijven ontwikkelen. Ontdek alles over de innovatieve techniek bij benzinemotoren van STIHL: in één oogopslag en in detail als je op de categorie klikt.

STIHL motortechniek

Hellend terrein voor een huis wordt met de STIHL benzinekantenmaaier FS 131 met 4-MIX®-motor gemaaid

STIHL 4-MIX®-motor

De 4-MIX®-motor is de viertaktmotor van STIHL. Hij combineert de voordelen van de tweetakt- en de viertaktmotor. Zijn innovatieve motortechnologie zorgt voor een enorme trekkracht en een merkbaar hoger torsiemoment en tegelijk zijn er minder schadelijke uitlaatgassen en is er minder onderhoud nodig.
Meer over de STIHL 4-MIX®-motor
Een stam wordt met de STIHL benzinekettingzaag MS 261 C-M met 2-MIX-motor en zaagblad Light 04 in het bos ontschorst

STIHL 2-MIX®-motor

De 2-MIX-motor: hoog motorvermogen, uitstekend volume en een voortreffelijk torsiemomentverloop voor een hoog zaagvermogen en een hoge trekkracht. Het innovatieve spoelsysteem beperkt de schadelijke uitstoot en verlaagt het brandstofverbruik duidelijk.
Meer over de STIHL 2-MIX-motor
Een man zaagt in een gekapte boomstam met een STIHL MS 400 C-M benzinekettingzaag met magnesiumzuiger

Magnesiumzuiger

Als pionier in de ontwikkeling van nieuwe technologie, hebben wij ons toegelegd op het ontwerpen van een kettingzaag met erg lichte onderdelen. Het resultaat is een zuiger gemaakt van een speciale magnesiumlegering. Ontdek er alles over in ons artikel.
Meer over de magnesiumzuiger
Man in veiligheidsuitrusting werkt met de STIHL doorslijpmachine MS 500i

STIHL injectie

De injectie garandeert dat het mengsel van een kettingzaag zich op de plaats bevindt waar het gebruikt wordt, onafhankelijk van hoogte en temperatuur. Dat garandeert dat de carburatie bij motoren zonder carburateur zonder haperen gebeurt en de kettingzaag altijd en overal kan worden gebruikt.
Meer over de STIHL injectie
Close-up: starten van de STIHL benzinekettingzaag MS 261 C-M met decompressieklep

Decompressieklep

Een decompressieklep vermindert de krachtinspanning die nodig is voor een manuele motorstart. Door de decompressie moet er minder tegendruk overwonnen worden die in de cilinder ontstaat. Je kan de motor snel en zonder belasting starten.
Meer over de decompressieklep
STIHL benzinekettingzaag MS 261 C-BE met gereedschapsloze tankdop naast MotoMix en BioPlus

Gereedschapsloze tankdop

De gereedschapsloze tankdop zorgt ervoor dat de olie- en brandstoftanks in onze motormachines met slechts enkele handelingen en zonder extra gereedschap kunnen worden geopend. De innovatieve bajonetsluiting zorgt ervoor dat je de tank eenvoudig en snel kunt vullen.
Meer over de gereedschapsloze tankdop
Boomstam wordt verzaagd met STIHL benzinekettingzaag MS 241 C-M

Longlife luchtfiltersysteem

Het longlife luchtfiltersysteem van STIHL reinigt de aangezogen lucht in de kettingzaag in meerdere stappen en zorgt zo voor minder slijtage en betere prestaties van de carburateur. Dat wordt mogelijk gemaakt door voorafscheiding en innovatieve luchtfilters, die de levensduur van de motor verlengen.
Meer over het luchtfiltersysteem van STIHL
Man met STIHL benzinekettingzaag MS 462 C-M carburateurverwarming in het bos, tussen met mos bedekte boomstammen

Carburateurverwarming

De elektrische carburateurverwarming verhindert dat er bij lage temperaturen ijsvorming ontstaat en dat de motor daaronder lijdt terwijl hij draait. Een thermische schakelaar activeert de carburateurverwarming bij temperaturen onder 10 °C. Zo staat niets het werken rond het vriespunt nog in de weg.
Meer over carburateurverwarming

Nog meer STIHL motorinnovaties

M-Tronic maakt komaf met onregelmatigheden tijdens het draaien: het systeem zorgt voor een continu optimaal motorvermogen en regelt het ontstekingsmoment en de brandstofdosering in elke bedrijfstoestand heel precies en elektronisch. Samengevat: de motortechniek M-Tronic maakt het verschil. Elke dag opnieuw.

STIHL motortechniek samengevat

  • STIHL motortechniek: dat zijn innovaties, van de viertaktmotor tot de accumotor.
  • STIHL motortechniek: dat zijn motoren voor elke toepassing.
  • STIHL motortechniek: dat is de constante innovatie van aandrijvingen sinds 1926.

Meer voor techniekliefhebbers