Slijpschijven van STIHL: nauwkeurig, robuust, rondom betrouwbaar

De juiste doorslijpschijven maken het verschil bij het werk met doorslijpmachines om de zwaarste materialen te verwerken. Lees er hier meer over.

Man werkt op een bouwplaats met een STIHL doorslijpmachine TS 500i

Slijpschijven van STIHL– geschikt voor de hardste materialen

De doorslijpschijven brengen de kracht van de doorslijpmachine over op het te bewerken materiaal. De uitdagingen bij het gebruik van doorslijpmachines zijn groot en de eisen die aan de slijpschijven worden gesteld, zijn dan ook hoog. Onze doorslijpschijven voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Je kan dus altijd extreem nauwkeurig snijden en rekenen op een veilige werking op de werkplaats, bij werk aan de weg of bij reddingsoperaties. Niet in de laatste plaats zorgen wij daarvoor met de innovatieve productietechnieken en de optimale afstemming van slijpschijven  en doorslijpmachines bij STIHL.

Verschillende soorten slijpschijven

Trennscheiben von STIHL können grundsätzlich in zwei Kategorien eingeteilt werden: kunstharzgebundene Trennscheiben und Diamanttrennscheiben. Im Folgenden erfahren Sie, was sie voneinander unterscheidet:

Kunsthars slijpschijven

Man gebruikt op een bouwplaats een STIHL doorslijpmachine TS 500i met zaagbladen die zijn gebonden met kunsthars

De doorslijpschijven van STIHL die met kunsthars gebonden zijn, bestaan uit glasvezel, kunstharsbinders en schuurkorund. Deze materialen worden gemengd, gevormd en tot slijpschijf gebrand. Dit zorgt voor een optimale verbinding van de componenten. De speciale behandeling van de schijven en de drievoudige glasvezelmatten zorgen bij later gebruik voor perfecte stabiliteit ook bij de hoogste snelheden. Doorslijpschijven die met kunsthars gebonden zijn, zijn beduidend goedkoper in vergelijking met diamantschijven en zijn vooral ideaal bij de bewerking van metalen en gietijzeren buizen.

Diamant slijpschijven

STIHL doorslijpmachine TS 440 met diamantschijven in gebruik

Slijpschijven van diamant zijn absolute allrounders en universeel geschikt voor de bewerking van allerlei materialen. Met name bij gebruik voor natuursteen, beton en asfalt geven ze de doorslag in vergelijking met andere zaagbladen.

De doorslijpschijf is gemaakt van speciaal staal, dat extra gehard, veredeld en voorgespannen wordt. Deze speciale behandeling van het basisblad zorgt ervoor dat het stabiel en betrouwbaar blijft, zelfs bij hoge belastingen en een maximale snelheid van 360 km/u.

De diamanten worden door middel van een hogedruk-sintertechniek niet alleen op de juiste plaatsen in het doorslijpsegment gezet, maar ook optimaal in het segment verbonden. Door het sinteren van dit nieuwe blad op grote hitte ontstaat een extreem sterke verbinding zonder openingen, wat een optimale snijwerking mogelijk maakt. Het aldus voorbereide snijsegment wordt vervolgens aan het stamblad gelast. In tegenstelling tot het directe sinteren van slijpschijven maakt deze methode een extreem belastbare verbinding mogelijk, waardoor de kracht van de doorslijpmachine optimaal wordt benut om de zwaarste materialen te zagen.

Slijpschijven van STIHL

De doorslijpschijven van STIHL zijn optimaal afgestemd op onze doorslijpmachines – samen garanderen ze efficiënt, comfortabel en veilig werken. Door de gemeenschappelijke ontwikkeling van de componenten bereiken we lange gebruikstijden. Tegelijkertijd zijn snelle en nauwkeurige sneden mogelijk. Het speciale productieproces en de verwerking van onze slijpschijven zorgen voor minder trillingen bij het zagen en een optimale krachtoverbrenging van de doorslijpmachine naar het te bewerken materiaal. In ons brede assortiment vindt iedereen de juiste slijpschijf voor elke specifieke toepassing en de betreffende werkomstandigheden. Op die manier kan iedere doorslijpmachine optimaal presteren.

Wil je persoonlijk geholpen worden?

Samenvatting: slijpschijven

  • Er zijn twee verschillende typen slijpschijven: kunsthars en diamant.

  • De verschillende types doorslijpschijven zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen: slijpschijven die met kunsthars gebonden zijn, zijn vooral ideaal bij het bewerken van metaal. Diamant slijpschijven zijn veelzijdig inzetbaar en zorgen voor een optimaal resultaat bij het doorsnijden van minerale materialen, bijvoorbeeld op de bouwplaats.

  • De slijpschijven van STIHL voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en zijn geoptimaliseerd voor gebruik met STIHL doorslijpmachines.
  • Het speciale productie- en verwerkingsproces van onze doorslijpschijven garandeert efficiënt, ergonomisch en veilig werken.

Meer voor techniekliefhebbers