Mulchmaaiers

FilterIconFilteren

Accessoires


STIHL MULCHMAAIERS VOOR VERZORGDE GAZONS


Twee stappen in één keer uitvoeren tijdens het gazononderhoud? Dan is een krachtige en wendbare mulchmaaier van STIHL precies wat je zoekt. Tijdens het grasmaaien wordt het gras versnipperd en blijft het fijn verdeeld achter op het gras als bron van voedingsstoffen.




VAN MAAIEN TOT GAZONONDERHOUD MET GRASMAAIERS MET MULCHFUNCTIE


De STIHL grasmaaiers met mulchfunctie maken het je bijzonder gemakkelijk: Nooit meer volle opvangboxen leeg maken, gemaaid gras afvoeren of het gras bemesten. Want het gras zelf is een uitstekende bemester. Tijdens het mulchen worden de net gemaaide sprietjes fijn versnipperd en die worden meteen weer als waardevolle meststof op het gras uitgeworpen. Zo bespaar je tijd, geef je direct weer voedingsstoffen terug aan de ondergrond en kun je nog meer genieten van je tuin.

Welke mulchgrasmaaier hiervoor de geschiktste is, hangt volledig af van je persoonlijke vereisten en behoeften. Of je nu een groot terrein hebt, een normaal gazon of een kleine voortuin: ons assortiment heeft voor elke behoefte verschillende opties en uitvoeringen beschikbaar. Professionals werken bijzonder effectief met onze benzinemuchmaaiers. Zoek je bijzonder lichte en stille alternatieven voor privégebruik? Dan kun je kiezen voor accugrasmaaiers met mulchfunctie, die niet alleen je inspanning tijdens het werk, maar ook het geluidsniveau aangenaam laag houden. Wie flexibel wil zijn onderweg, kiest voor onze multimaaier, die het gras ofwel zijdelings uitwerpt ofwel direct mulcht. Zo ben je uitgerust voor elke klus. Kijk maar even welke mulchmaaier bij je past.


MAAIEN, MULCHEN EN MEER


Onze mulchmaaiers beheersen niet alleen twee stappen tegelijk, ze bieden je ook heel wat extra’s en handigheden voor het gazononderhoud, zoals bijvoorbeeld de mulchmaaier met aandrijving. Je kan je STIHL benzinemulchmaaier dankzij de Smart Choketechnologie zowel bij een koude als bij de warme start betrouwbaar en met een minimale krachtsinspanning starten. De mulchmaaiermodellen met varioaandrijving hebben een traploze snelheidsregeling. Doordachte antivibratie-elementen zorgen ervoor dat je gewrichten gespaard worden, ook als je langdurig met de maaier werkt.

Met de lichtlopende wielen wordt het werken met onze mulching grasmaaiers een heel stuk wendbaarder en dus bijzonder aangenaam. Bovendien verlicht de centrale snijhoogteverstelling ook je werk. En niet vergeten: Met een mulchmaaier hoef je het gemaaide gras nooit meer af te voeren. Je kunt ook gewoon over de bladeren rijden die op het gazon liggen. Die worden dan ook versnipperd en kunnen direct als bemesting dienen. Als je je gazon dus bijzonder comfortabel wil maaien en tegelijk zonder chemische middelen wil bemesten, dan is een STIHL mulchmaaier hetgeen je zoekt.


GRASMAAIER OF MULCHMAAIER VAN STIHL KOPEN?


Als je kinderen hebt die graag op het gazon spelen of als je gazon meteen grenst aan een zwembad of een zwemvijver, is een mulchmaaier niet altijd een goed idee. Het gras kan gemakkelijk uitgestrooid worden en een zwembad vervuilen. In die gevallen raden wij je aan dat je een grasmaaier met opvangbox koopt.

Het omgekeerde geval komt ook voor: je hebt al een grasmaaier van STIHL en je wil die graag gebruiken om te mulchen: met onze optionele mulchkits kan je gewone grasmaaiers ombouwen tot mulchmaaiers. De kits bestaan uit een multimes en een mulchinzetstuk.

Veel plezier tijdens het rondsnuffelen en vergeet niet: met een STIHL grasmaaier met mulchfunctie geef je je gazon iets goeds terug.