Veiligheidsschoenen / veiligheidslaarzen

FilterIconFilteren

Type product
Lijn
Beschermingsklasse
Prijs
8 van 8 Producten

Accessoires

STIHL veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen zorgen bij elk werk ervoor dat je stevig kan stappen, veilig kan staan en je voeten goed beschermd zijn.



WERKSCHOENEN: BESCHERMING EN COMFORT VOOR VERSCHILLENDE TOEPASSINGEN


Een goede positie is belangrijk voor elk werk. Afhankelijk van de activiteit heb je daarnaast nog extra bescherming nodig. Daarom hebben wij voor verschillende toepassingen en weersomstandigheden verschillende comfortabele werkschoenen in ons aanbod: van lage veiligheidsschoenen en lederen laarzen tot rubberen laarzen. Die zijn geschikt voor de bosbouw, het landschapsonderhoud of de fruitteelt, maar ook in de privétuin of in de wegenbouw.



VEILIGHEIDSLAARZEN MET SNIJBESCHERMING VOOR HET WERK MET KETTINGZAGEN


Zeker als je werkt met kettingzagen moet je ook bij de voeten op een adequate bescherming letten. Daarom hebben wij bij STIHL speciale veiligheidslaarzen met snijbescherming ontwikkeld. Bij onze kettingzaaglaarzen worden afremmende vliesmaterialen uit hoogtechnologische kunstvezels gebruikt die een vertragend effect hebben. Hun doel bestaat erin om de ketting te vertragen zodat ze stilvalt voor de snijbescherming volledig is doorgesneden. Het inzetstuk met snijbescherming loopt hierbij over de volledige voorvoet, want de gevaarlijkste delen zijn de middenvoet en de wreef.



DE SNIJBESCHERMINGSKLASSEN VAN DE KETTINGZAAGLAARZEN



Laarzen uit de beschermingsklasse 1 garanderen snijbescherming bij een kettingsnelheid tot 20 m/s. Met een kettingzaaglaars van de beschermingsklasse 2 ben je beschermd tegen verwondingen tot een snelheid van 24 m/s. De frequentste ongelukken ontstaan door contact met de stilvallende ketting. De gevolgen van dat soort ongelukken worden kleiner met behulp van STIHL veiligheidslaarzen met snijbescherming van de beschermingsklasse 1. In ieder geval kan geen enkele bosbouwlaars absolute veiligheid garanderen.



Ook goed om te weten: Onze veiligheidslaarzen met snijbescherming zijn extreem sterk en worden in een testlaboratorium op hun buigzaamheid en weerstand getest. Zo moeten ze volgens een genormeerde insteek 100.000 ombuigingen zonder scheuren doorstaan. Bovendien voldoen al onze modellen met snijbescherming aan de vereisten van de euronorm DIN EN ISO 17249 en DIN EN ISO 20345.



ALLE SCHOENEN MET STALEN NEUZEN



Al onze veiligheidsschoenen, veiligheidslaarzen en zelfs onze rubberen laarzen beschikken over stevige stalen neuzen, die je tenen beschermen tegen vallende objecten. Want als je werkt met kettingzagen, kantenmaaiers of heggenscharen lopen bij de voeten vooral de tenen gevaar.



LEDEREN LAARZEN: STABILITEIT OP ELK TERREIN



Wie op hellingen werkt of grotere afstanden aflegt, is goed geholpen met een kettingzaaglaars met veters. Ze zijn waterafstotend, stevig en het natuurlijke materiaal verhindert onaangename geurtjes. Bovendien laat de ademende binnenvoering de lucht in de schoenen circuleren en transporteert ze vocht naar buiten. Voor toepassingen waarbij het raadzaam is om de voetzool te beschermen, zijn kettingzaaglaarzen met een stalen tussenzool verkrijgbaar.



De voordelen van onze veterlaarzen in één oogopslag:



  • Waterafstotend leer

  • Ademende binnenmaterialen

  • Goed draagcomfort (ergonomische binnenzool, bescherming tegen het omslaan van de voet in de schacht)

  • Hoge slipvastheid

  • Individueel regelbare pasvorm

  • Ondoordringbare zolen mogelijk