Gazononderhoud

Het geheim achter een goed onderhouden gazon: wij laten zien hoe je een nieuw gazon aanlegt ↓ en het gras vervolgens correct onderhoudt ↓. In onze gazonkalender ↓ kom je te weten welke maatregelen afhankelijk van het seizoen voor jouw gazon nodig zijn. We hebben ook tips voor het herstellen van een ziek gazon ↓ en het verbeteren van de bodem van je gazon ↓.

Nieuw gazon

Als je de resten van het oude gazon uit je tuin hebt verwijderd, hoeft dat niet altijd zo te blijven. Wij laten zien hoe je een nieuw gazon aanlegt en een eenvoudige Engelse gazonrand afsteekt.

 

Gazon correct onderhouden 

Om je gazon gezond te houden, is het nodig dat je het regelmatig bijhoudt. In onze gidsen vind je de belangrijkste tips voor het onderhoud van je gazon.

 

Gazonkalender: correct onderhoud het hele jaar door

Besproeiing, bemesting en andere maatregelen om het gazon te onderhouden zijn sterk afhankelijk van het seizoen. Wij begeleiden jou en je gazon het hele kalenderjaar door.

 

Ziek gazon

Of het nu goed of slecht is onderhouden, soms wordt een gazon aangetast door ziekte. Onze gidsen laten zien hoe je je gazon dan het beste kunt helpen.

 

De bodemkwaliteit verbeteren

Te dichte, leemachtige of zure grond kan uitwerkingen hebben op de gezondheid van je gazon. Wij laten zien hoe je het bodemtype kunt herkennen en verbeteren.

Meer voor tuinliefhebbers