Wat is de beste grasmaaier voor mij?

Een grasmaaier is onmisbaar bij het onderhouden van je tuin, maar welk model moet je kiezen? Ga je voor een accu, elektrische of benzine grasmaaier? Om je te helpen, hebben wij een handig overzicht gemaakt van de verschillende soorten grasmaaiers van STIHL. Zo weet jij na het lezen van dit artikel precies welke grasmaaier het meest geschikt is voor jouw gazon.

Accu grasmaaiers op een grasveld

Accugrasmaaiers

Grasmaaiers die op een accu werken, hebben een aantal mooie voordelen: ze zijn geluidsarm en stoten geen uitlaatgassen uit. Daarnaast hebben ze geen kabel; zo manoeuvreer je gemakkelijk om eventuele hindernissen in de tuin.

STIHL accu grasmaaiers beschikken over een krachtige lithium-ion-accu. De opvangbox vangt het maaisel op waardoor je het gemakkelijk in de groenbak of op de composthoop kan gooien.

Er zijn verschillende soorten accu grasmaaiers. Ze onderscheiden zich onder andere in de batterij. Er zijn accu grasmachines met een AK accu en met een AP accu.

De grasmachines op accu met een AK batterij zijn geschikt voor kleinere tuinen. Accu grasmachines met een AP batterij zijn geschikt voor middelgrote tuinen en professionele toepassingen. Op de STIHL website kan je ze met elkaar vergelijken en kom je erachter welke het beste op jouw wensen aansluit.

Wat is de beste grasmaaier op accu?

Man maait het gras met een accu grasmaaier

Ben je op zoek naar de beste grasmachine op accu? Het vergelijken van grasmaaiers kan een uitdagende taak zijn, maar wij helpen je graag de juiste keuze te maken. Ontdek hier welke factoren je moet overwegen en waarom een accu grasmaaier de beste optie voor jouw behoeften kan zijn.

Wanneer je grasmachines vergelijkt, is het essentieel om te kijken naar de prestaties, duurzaamheid, maaibreedte, gebruiksgemak én de oppervlakte van je tuin. De beste accu grasmaaier combineert krachtige prestaties met het gemak van draadloos maaien.

Man maait het gras met een accu grasmaaier

Of je nu een kleine stadstuin of een groter gazon hebt, de beste accu grasmachines biedt de flexibiliteit en prestaties die je nodig hebt voor een perfect onderhouden gazon. Door grasmaaiers te vergelijken en te kiezen voor een accu-aangedreven model, geniet je van het gemak van draadloos maaien zonder in te leveren op kracht of kwaliteit.

Elektrische grasmaaiers

Vrouw maait het gras met een elektrische grasmaaier

Elektrische grasmaaiers zijn net als accu grasmaaiers geluidsarm en stoten geen uitlaatgassen uit. Ook zijn beide soorten grasmaaiers onderhoudsvriendelijker dan de benzine grasmachine. Het verschil tussen de elektrische en de accu grasmaaier? Elektrische grasmachines zijn bekabeld. STIHL biedt elektrische grasmaaiers voor kleine en middelgrote gazons. De verschillende soorten hebben een bereik van 300 m² tot wel 800 m².  De maaiers onderscheiden zich in maaibreedte en maaihoogte. Ook deze grasmachines kan je via de website met elkaar vergelijken om te ontdekken welke het meest geschikt is voor jou.

Wat is de beste elektrische grasmaaier?

Man maait het gras met een elektrische grasmaaier

Op zoek naar de beste elektrische grasmaaier voor een perfect onderhouden gazon? Ontdek onze topselectie van hoogwaardige grasmachines die elke klus klaren met gemak!

Een goede grasmachine is essentieel voor een prachtig gazon, en de beste elektrische grasmaaier biedt de perfecte balans tussen kracht, efficiëntie en gebruiksgemak. Met zijn elektrische aandrijving biedt deze grasmachine niet alleen milieuvriendelijke prestaties, maar ook een stille werking, waardoor het ideaal is voor gebruik op elk moment van de dag.

Benzine grasmaaiers

Man maait het gras met een benzine grasmaaier

Grasmaaiers op benzine zijn zeer krachtige maaiers die een groot bedieningscomfort hebben. STIHL benzine grasmaaiers zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Er zijn grasmachines op benzine die geschikt zijn voor een gazonoppervlakte tot wel 2.500 m². Professionals kiezen een STIHL grasmaaier uit de 7-serie. Deze robuuste benzine grasmachines zijn zeer krachtig en uitermate geschikt voor gebruik in openbare groenvoorziening. De grasmachines zijn prima voor een gazonoppervlakte tot 3.000 m².

Wat is de beste benzine grasmaaier?

Man maait het gras met een benzine grasmachine

Op zoek naar de beste benzine grasmaaier om je gazon in topconditie te houden? Een benzine grasmaaier biedt ongeëvenaarde kracht en mobiliteit, waardoor het een populaire keuze is voor tuiniers. Met een benzine grasmachine ben je niet gebonden aan een stopcontact en kan je vrij bewegen over je hele terrein zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verlengsnoeren.

Wat de beste benzine grasmaaier onderscheidt, is zijn vermogen om zelfs de dikste en hoogste grasgebieden aan te pakken. De krachtige motor en stevige constructie zorgen voor een efficiënte en consistente maaiervaring, ongeacht de omstandigheden. Bovendien is een benzine grasmachine doorgaans robuuster dan elektrische modellen, waardoor het een betrouwbare keuze is voor langdurig gebruik.

Als extra bonus biedt een benzine grasmaaier met elektrische starter het gemak van een moeiteloze start. Met een eenvoudige druk op de knop wordt het startproces vereenvoudigd, waardoor je snel aan de slag kunt zonder gedoe met trekkoorden.

Kortom, voor wie op zoek is naar de ultieme combinatie van kracht, mobiliteit en gebruiksgemak, is de beste benzine grasmaaier met elektrische starter de ideale keuze om jouw gazon tot in perfectie te onderhouden. 

Comfortstuur

Vrouw maakt de opvangbox van een accu grasmaaier me comfortstuur leeg

De meeste STIHL grasmaaiers beschikken over het exclusieve monostuur dat voor optimaal comfort zorgt. Dit comfortstuur kan aangepast worden aan de lichaamslengte van de gebruiker en zorgt ervoor dat de grasmachine gemakkelijk te bedienen is. Ook kan dankzij het stuur de grasopvangbox in één handeling weggenomen worden.

Mulchmaaiers

Vrouw mulcht haar gazon met een benzine mulchmaaier

En dan is er natuurlijk ook nog de R-serie. Een serie met maaiers zonder opvangbak die enkel mulchen. Bij het mulchen wordt het maaisel fijngehakt en weer verspreid over het gazon. Het dient dan als meststof voor de bodem.

De maaiers uit de R-serie onderscheiden zich in capaciteit, maaibreedte en maaihoogte. Vergelijk de maaiers via de website en ontdek welke het meest geschikt is voor jouw tuinklus.  Tevens zijn veel van de accu-, elektrische-, en benzine grasmaaiers met behulp van een accessoire gemakkelijk om te vormen tot een mulchmaaier. Sommige nieuwe modellen zijn zelfs 4-in-1-maaiers die kunnen mulchen via een ingebouwde hendel.

Wat is de beste grasmaaier?

Man maait het gazon met een accu grasmachine

Ben je op zoek naar de beste grasmaaier voor jouw tuin, maar weet je niet welke het meest geschikt is? Of je nu een grote tuin of een kleine tuin hebt, de keuze van de juiste grasmaaier is cruciaal voor een efficiënt en gemakkelijk onderhoud. Hieronder vind je advies over welke grasmachine het beste past bij jouw tuin.

Voor een grote tuin is het essentieel om te kiezen voor een krachtige en duurzame grasmaaier die moeiteloos grote oppervlakten kan maaien. Een benzine grasmaaier met een krachtige motor kan een goede keuze zijn voor grote tuinen. Deze grasmaaiers bieden het vermogen en de autonomie om grote grasoppervlakten snel en efficiënt te maaien. Bovendien zijn ze vaak uitgerust met grote maaibreedtes, waardoor je in minder tijd meer kan maaien. Kies voor de beste grasmaaier voor grote tuinen en geniet van een perfect onderhouden gazon zonder al te veel inspanning.

Voor een kleine of middelgrote tuin is een compacte en wendbare grasmachine ideaal. Een accu grasmachine is vaak de beste keuze voor kleine tuinen vanwege zijn draadloze ontwerp en gemakkelijke manoeuvreerbaarheid. Accu grasmaaiers zijn milieuvriendelijk, stil en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien nemen ze weinig ruimte in beslag en zijn ze gemakkelijk op te bergen. Kies voor de beste accu grasmaaier voor een kleine tuin en geniet van een moeiteloos onderhoud van jouw groene oase.

Of je nu een grote tuin hebt die vraagt om kracht en efficiëntie, of een kleine tuin die behoefte heeft aan wendbaarheid en gemak, er is altijd een geschikte grasmaaier beschikbaar. Neem de tijd om grasmaaiers te vergelijken en kies degene die het beste past bij jouw tuinbehoeften. Met de juiste grasmachine geniet je van een prachtig gazon, ongeacht de grootte van je tuin. 

Op de STIHL website vind je veel informatie die je helpt bij het maken van je keuze. Meer vragen of aanvullende informatie nodig? Raadpleeg dan een STIHL dealer bij jou in de buurt! We helpen je graag.

Heel grote gazons maaien?

Man maai het gazon me een zitmaaier

Heb je een enorm gazon dat regelmatig gemaaid moet worden? Dan is een zitmaaier de perfecte oplossing voor jou! Deze krachtige machines maken het maaien van grote gazons een fluitje van een cent. Met hun comfortabele zitplaats, krachtige motoren en brede maaidekken zorgen zitmaaiers voor efficiëntie en gemak bij het onderhoud van je groene ruimte.

Automatisch gazononderhoud met een robotmaaier

Vader en zoon voetballen terwijl de iMOW® robotmaaier in het docking station staat.

Je gazon laten maaien? Robotmaaiers nemen al het werk uit handen, terwijl jij geniet van een perfect onderhouden gazon zonder enige moeite. Met geavanceerde technologieën en sensoren kunnen robotmaaiers zelfstandig en efficiënt je gazon maaien, zelfs in complexe tuinen met obstakels en op hellingen.

STIHL dealers Belgie

Zoek nu een dealer in jouw buurt

  • Competent advies:
    Informeer je bij een gespecialiseerde dealer in jouw buurt.
  • Uitstekende service:
    Geniet van uitgebreid onderhoud en klantenservice.
  • Eenvoudige afhandeling:
    Snel, eenvoudig en betrouwbaar bij jou in de buurt.