Welke kettingzaag is geschikt voor mij?

Een kettingzaag is een handig gereedschap bij veel tuinklussen, maar welk model moet je kiezen? Ga je voor een accu, elektrische of benzine variant? Om je te helpen, hebben wij een handig overzicht gemaakt van de verschillende STIHL kettingzagen. Zodat jij na het lezen van dit artikel precies weet welke kettingzaag het meest geschikt is voor jou.

Houtstronk zagen met STIHL kettingzaag

Benzinekettingzaag

De benzinekettingzagen zijn met hun krachtige motor geschikt voor bijna iedere klus! Het voordeel van een benzine kettingzaag is, dat je geen rekening hoeft te houden met een snoer. Ze zijn er zowel voor de kleinere tuinen als voor de professionals.

Accukettingzaag

Ga je de kettingzaag in een gesloten of geluidsgevoelige omgeving gebruiken? Dan is het goed om voor een accukettingzaag te kiezen! Naast een geluidsarme werking, is de accu kettingzaag ook een milieuvriendelijke oplossing.

Elektrische kettingzaag

Vrouw met elektrische kettingzaag

Ook de elektrische kettingzaag is een goede keuze als je de zaag in een afgesloten ruimte gaat gebruiken. Het verschil met de accukettingzaag is dat de elektrische variant bekabeld is; let er dus op dat er altijd een stroompunt in de buurt is. De elektrische kettingzagen zijn heel geschikt voor het zagen van brandhout, maar ook voor de precisieklussen zoals houtsnijwerk. 

Boomverzorger met MSA 220 TC

Kettingzaag voor boomverzorging

Ben jij een ervaren opgeleide gebruiker en zoek je een specifieke kettingzaag voor boomverzorging? Dan ben je bij STIHL op het juiste adres!

Krachtige accukettingzaag voor boomverzorging: MSA 220 T

De MSA 220 T is een krachtige professionele accukettingzaag die tal van voordelen biedt. Het elektronische bedieningssysteem met ontgrendelingstoets maakt een eenvoudige, comfortabele bediening mogelijk, en dit bij een hoge capaciteit: de MSA 220 T maakt in combinatie met de accu AP 300 S tot 260 sneden in 29 minuten mogelijk.

Brandweerman gebruikt reddinsgkettingzaag

Kettingzaag voor reddingwerkers

Voor reddingwerkers is er een speciale kettingzaag ontwikkeld. Denk aan noodsituaties voor brandweer en hulpdiensten, waarbij stevige materialen doorgezaagd moeten worden. De reddingskettingzaag is enkel geschikt voor ervaren gebruikers/hulpverleners.

STIHL dealers Belgie

Zoek nu een dealer in jouw buurt

  • Competent advies:
    Informeer je bij een gespecialiseerde dealer in jouw buurt.
  • Uitstekende service:
    Geniet van uitgebreid onderhoud en klantenservice.
  • Eenvoudige afhandeling:
    Snel, eenvoudig en betrouwbaar bij jou in de buurt.