Overstap op accu: daarom is dit de moeite waard

Bij professioneel gebruik door de landschapsarchitecten van Lileo Jardins bieden accumachines diverse voordelen. Ontdek waarom de overstap vandaag al de moeite waard is.

Overzicht: Overstap op accu

  • Steeds meer professionals stappen over naar accumachines
  • Voordelen van accu's overtuigen bij het werk en op papier
  • Versnelde overstap op accu door wetsvoorstellen zoals de Green Deal en de CARB-wet
  • Het STIHL AP systeem voldoet aan de eisen van professionals op alle gebieden
  • Machinecategorieën voor alle toepassingen vereenvoudigen de overstap

Lileo Jardins stapt over op accu

In de regio Chambéry in de Franse Auvergne-Rhone-Alpes werken de acht medewerkers van de landschapsarchitecten Lileo Jardins met accumachines – en zijn enthousiast over de voordelen ervan bij het dagelijkse tuin-, landschaps- en boomonderhoud.  

Directeur Julien Ferraris heeft de overstap op accu geleidelijk gemaakt. Uitgaande van een hoger rendement van elektromotoren en een kostenbesparing op brandstof, voorzag Ferraris in 2019 het eerste team van accumachines. Tegenwoordig werken alle teams van Lileo Jardins met accumachines. Ongeveer 85 procent van de machines werkt elektrisch.

Twee professionals lopen met STIHL accumachines door een weiland

Moderne accupower vergemakkelijkt het professionele gebruik.

De aanvankelijke scepsis over de prestaties en levensduur van de accu's werd snel weggenomen, want moderne accumachines voldoen aan de eisen van professionals. Julien Loquatelli, landschapsarchitect bij Lileo Jardins, ervaart geen problemen of beperkingen met accumachines.

Integendeel zelfs: tijdens het werk worden de voordelen van accu's duidelijk. De stille, trillingsarme en emissievrije machines maken het werk comfortabeler, zowel voor medewerkers als voor mensen in de omgeving.

De eisen van professionals

Professionals hebben in wezen zeven eisen uitgewerkt waar accumachines aan moeten voldoen. 

Lange accuduur 

Hoe langer een accu meegaat, hoe minder accu's nodig zijn en hoe minder er hoeven te worden vervangen. De looptijd is daarom een belangrijk punt voor professionals. STIHL heeft voor elke taak de ideale accu. Alle accumachines kunnen continu worden gebruikt, van de heggenschaar tot de bladblazer

Gewoon sterk: STIHL accu's voor professionals

Hoge accukwaliteit

De kwaliteit van de gebruikte accu's is bij professioneel gebruik doorslaggevend. STIHL ontwikkelt en produceert professionele accu's onder andere direct in de hoofdvestiging in Waiblingen. Inzichten in de accuproductie geven aan hoe de beproefde STIHL kwaliteit in onze professionele accu's ontstaat.

Lange levensduur

Het aantal laadcycli speelt een centrale rol voor professionele gebruikers. De STIHL AP 500 S accu biedt dankzij de nieuwe Power Laminate technologie twee keer zoveel mogelijke oplaadcycli in vergelijking met de vorige STIHL accu's.

Een professional in veiligheidsuitrusting snoeit een heg met een STIHL accuheggenschaar

Accumachines moeten robuust en krachtig zijn.

Robuustheid

Accu's en accumachines moeten robuust genoeg zijn om het dagelijkse werk in de landschaps-, tuin- en boomverzorging aan te kunnen. STIHL stemt alle componenten hierop af en onderwerpt ze tijdens de productie aan uitgebreide tests. 

Prestaties voor allerlei taken

Bij de overstap op accu is het voor professionals belangrijk dat de nieuwe accumachines het vereiste vermogen leveren voor de taken die moeten worden uitgevoerd. Met de aanbevolen combinatie van accumachine en accu levert STIHL ook op het gebied van accu's echte power voor professionals.

Eén systeem voor alle accumachines

Verschillende aansluitingen voor diverse apparaten bemoeilijken het werk. Het spreekt voor zich dat professionele gebruikers een eenvoudige oplossing nodig hebben die is afgestemd op hun behoeften. Bij STIHL heet deze professionele oplossing het AP systeem. 

Een man staat bij een acculaadstation
Het STIHL AP systeem biedt echte accupower voor professionals.

Wereldwijde initiatieven om de overstap op accu te versnellen

Lileo Jardins is al vroeg overgestapt op accu en voldoet nu al vrijwel aan de wettelijke vereisten van de toekomst. Wereldwijd bestaan er al initiatieven om de overstap op accu te versnellen.

De Green Deal van de Europese Commissie

In Europa werkt de Europese Commissie aan de zogenaamde Green Deal. Het uiteindelijke doel van de geplande maatregelen is de reductie van de CO2-uitstoot – met 55 procent tegen 2030 en tegen 2050 tot nul.

Daartoe wordt onder andere de RED II-richtlijn voor hernieuwbare energie herzien met als doel het aandeel van hernieuwbare energie in de energiemix in de EU te verhogen tot 40 procent. Dit moet worden bereikt door elektrificatie en duurzame energiebronnen en brandstoffen.

Bovendien worden de kosten voor conventionele brandstoffen in de toekomst geleidelijk aanzienlijk duurder. Deze geplande maatregelen voor CO2-reductie versnellen de overstap op accu ook vanuit economisch oogpunt.

Een man met gehoor- en gezichtsbescherming staat met een STIHL bosmaaier voor een grote hortensiastruik
Werken met accumachines zorgt voor minder emissies.

Californië: overstap op accu vanaf 2024

In Californië treedt de CARB-wet in werking vanaf 1 januari 2024. Deze vereist onder andere dat nieuw geproduceerde kleine motoren, zoals die in bladblazers, grasmaaiers en andere apparaten te vinden zijn, emissievrij moeten zijn. Daardoor moet de smogbelasting in Californië aanzienlijk worden verminderd.

Voor daar gevestigde landschapsarchitecten en hoveniersbedrijven betekent dit: vanaf 2024 zijn er alleen nog accumachines verkrijgbaar. De overstap op accu of emissievrije apparatuur wordt gestimuleerd en er zijn stimulansen beschikbaar om de aankoop van emissievrije apparatuur te versnellen.

STIHL AP: krachtig accusysteem voor professionals

De overstap op accu is de moeite waard en lukt eenvoudig met het STIHL AP systeem. Dat levert accuwpower voor professionals in de landschaps-, tuin- en boomverzorging en bij gemeentelijke werkzaamheden.

Uithoudingsvermogen en power: accumachines uit het STIHL AP systeem

Voor elk toepassingsgebied zijn STIHL accumachines beschikbaar. Daarbij horen: 

Praktische accessoires om het AP systeem zinvol uit te breiden zijn er zeker ook. Zo zorgen ergonomische, op de rug gedragen accu's zoals de STIHL AR 3000 L, heuptassen met aansluitkabel, comfortabele draagsystemen en accuboxen voor volledige flexibiliteit bij het werk.

Absoluut flexibel: accessoires in het AP systeem

Ruime keuze aan accu's en innovatieve laadoplossingen

Krachtige, duurzame accu's en innovatieve laadoplossingen zorgen ervoor dat het vermogen ook bij langdurig gebruik betrouwbaar beschikbaar is.

Welke accu's en laadoplossingen het beste geschikt zijn voor je eigen activiteiten, vinden professionals snel en eenvoudig uit met de STIHL keuzehulp voor accu's en accumachines. De online tool bepaalt in een paar stappen de optimale uitrusting voor je taken en je bedrijf.

Digitaal machineparkbeheer

Met de digitale tool STIHL connected is het mogelijk om de status en de locatie van alle machines in het eigen machinepark continu en betrouwbaar in het oog te houden. Momenteel kunnen de op de rug gedragen accu's AR 2000/3000 L en de accu AP 500 S in een netwerk worden opgenomen. Alle andere producten in het apparatenpark kunnen via de Smart Connector 2 A worden geïntegreerd. Deze brengt het digitale machineparkbeheer door eenvoudige installatie, betrouwbare registratie van looptijden en toerentallen en een nog nauwkeurigere evaluatie naar een hoger niveau. Met het digitale machineparkbeheer via STIHL connected hebben professionals nu en in de toekomst werkelijk al hun machines onder controle.

Meer voor liefhebbers van technologie