Accu-onderhoud

Alles over correct accu-onderhoud: laden, opslag en meer

Over accu’s doen nog heel wat verhalen de ronde die voor moderne technologieën niet helemaal meer kloppen. Mensen die lithium-ion accu’s gebruiken, hebben hier vandaag maar weinig meer mee te maken. Wij leggen uit hoe accu-onderhoud tegenwoordig in zijn werk gaat.

Een lithium-ion-accu van de AK-serie is aan het opladen naast handschoenen en gereedschap van STIHL

Lithium-ion-accu’s opladen

Wij ontkrachten de mythes over het onderhouden van accu’s, zoals over het eerst opladen ‘s nachts, brandgevaar door overlading en trager opladen door opwarming. Bovendien leggen wij het verschil uit tussen NiCD-accu’s en moderne lithium-ion-accu’s en waarom STIHL alleen met lithium-ion-accu’s werkt.
Ontdek meer over correct opladen
Lithium-ion-accu's worden bewaard op een schap

De correcte opslag van lithium-ion-accu’s

Ontdek hoe je accu’s het best onderhoudt, waar je op moet letten bij het opbergen, het gebruik van accumachines en nog meer. Wij geven je tips waarmee de levensduur van de accu’s behouden blijft.
Ontdek meer over het opbergen van accu’s
STIHL accu-bladblazer BGA 57 zonder geheugeneffect

Is er een geheugeneffect bij moderne accu’s?

Het gevreesde memoryeffect gaat alleen op voor accu’s van oudere technologieën. Lees hier waarom je met lithium-ion-accu’s van STIHL veilig zit.
Lees meer over het memoryeffect

Ontwikkeling van accu’s bij STIHL

STIHL ontwikkelt al meer dan 10 jaar accu’s. Vandaag groeit de technologie in een recordsnelheid. Machines op accu zijn populairder dan ooit. Dat heeft bij STIHL deuren geopend voor nieuwe domeinen en dus voor experten zoals elektrotechnici, softwareontwikkelaars en informatici.

Meer voor techniekliefhebbers