STIHL zaagkettingen en zaagbladen: voor vlotte zaagsnedes

We hebben alle STIHL zaagkettingen en STIHL zaagbladen zelf ontwikkeld. Zo kunnen we garanderen dat accessoires en motor altijd optimaal op elkaar zijn afgestemd. En net dat zorgt ervoor dat de machine de beste prestaties levert tijdens het werk.

Man in veiligheidsuitrusting in het bos, op de voorgrond STIHL benzinekettingzaag MS 261 C-M met zaagblad Light 04

Perfect werken met STIHL zaagkettingen en de bijpassende STIHL zaagbladen

Wie zich buiten in de natuur wil handhaven, moet kunnen vertrouwen op een uitrusting die het perfecte antwoord biedt op elke uitdaging. Daarom hebben wij bij STIHL een ruime keuze aan zaagkettinguitvoeringen en zaagbladvarianten ontwikkeld, zodat we op elke behoefte kunnen inspelen. Alle STIHL zaagbladen en zaagkettingen vallen op door hun technische vernieuwing en hoge productiekwaliteit. Hier lees je waarom beide onderdelen essentieel zijn.

STIHL zaagkettingen: precisie van in de fabriek

STIHL zaagkettingen zijn een toonbeeld van Zwitserse precisie: ze worden al decennialang in de fabriek van STIHL in het Zwitserse Wil op speciale machines geproduceerd. Die machines heeft STIHL op zijn beurt ook zelf ontwikkeld en gebouwd. Deze focus op het product maakt het verschil: vandaag de dag kan STIHL zaagkettingen aanbieden voor elk doel, elke prestatieklasse en elk kettingzaagproduct. En in de praktijk betekent dit dat STIHL zaagkettingen uitstekende zaagprestaties leveren, een lange looptijd hebben en zeer stil werken, ook op kettingzagen van andere producenten.

Typisch voor STIHL zaagkettingen

De topprestaties van STIHL kettingen berusten in de eerste plaats op de vele kleine innovaties aan het product en in het productieproces, die bij STIHL zaagkettingen gedurende jaren steeds verder geperfectioneerd werden. Enkele voorbeelden:

Deze bijzondere kenmerken zorgen ervoor dat STIHL zaagkettingen samen met een eveneens door STIHL ontwikkeld zaagblad en een STIHL motoreenheid optimale zaagprestaties leveren. Dankzij de hoge kwaliteit en de modulariteit van STIHL zaagkettingen die er van in het begin in zit, kunnen ook motormachines van andere fabrikanten van een ‘upgrade’ in de vorm van een STIHL ketting genieten.

De innovatieve 3/8" Rapid Hexa zaagketting van STIHL

STIHL Rapid HEXA Sägekette auf einer Arbeitsfläche mit Holzspänen

De nieuwe Rapid Hexa zaagketting haalt tot 10 procent hogere zaagprestaties in vergelijking met de 36 RS ketting. Dankzij de innovatieve nieuwe tandvorm en de smalle zaagsnede van de Rapid Hexa zaagketting is deze aanzienlijke prestatieverhoging mogelijk - perfect voor de professionele bosbouw en houtoogst. Hetzelfde geldt voor naslijpen. 

De nieuwe Hexa 6-kantige vijl die bij de ketting past, past perfect in de vorm van de tand en jeslijpt je zaagketting in een bijna ideale slijphoek sneller en nauwkeuriger dan voorheen. Zonder vijlhouder en slijprooster - voor een ketting die langer meegaat. In onze video zie je de Hexa zaagketting en vijl in actie.

STIHL product in de kijker: .325“ Pro zaagketting

STIHL zaagketting naast gereedschap op een werkbank

Deze innovatieve zaagketting beschikt over geavanceerde eigenschappen en overtuigt met een meer dan 20% hoger zaagvermogen en tegelijk met tot 20% minder trillingen. Met de STIHL .325” kettingen kan iedereen blijven werken zonder vermoeid te worden en toch een beroep doen op het beste vermogen van alle STIHL zaagkettingen. De STIHL .325” Pro zaagkettingen zijn verkrijgbaar in vijf uitvoeringsvarianten als Super, Super 3, Micro, Micro 3 en Duro 3 voor zaagbladen met 1,3 mm groefbreedte.

STIHL zaagbladen: licht, robuust, innovatief

In kettingzagen van STIHL houdt het zaagblad alles bij elkaar: het is verantwoordelijk voor de exacte sturing van de zaagketting met minimaal wrijvingsverlies en het moet de hardste materialen aankunnen. Het is bij wijze van spreken de schakel die het vermogen van de motor via de zaagketting tot in het hout brengt. STIHL heeft voor elke toepassing het juiste zaagblad ontwikkeld en geproduceerd. Dankzij decennialang onderzoek, hoogwaardige materialen, innovatieve productieprocessen, hypermoderne productie-installaties, onze elektronische productiecontroles en de afsluitende kwaliteitscontrole kunnen we garanderen dat elk zaagblad de vertrouwde STIHL kwaliteit heeft. Op die manier kan elk STIHL zaagblad de uitdagingen aan waaraan het elke dag tijdens het werk wordt blootgesteld.

Dit is kenmerkend voor de STIHL zaagbladen

Bomen vellen, van takken ontdoen, uitdunnen, verwerken: wat je ook doet met je kettingzaag, met de STIHL zaagbladen kan je elke klus aan. Dat heeft zeker ook te maken met de volgende kwaliteitskenmerken:

Rollomatic E, Rollomatic ES en Duromatic: STIHL zaagbladen voor elke klus

Je kan de STIHL zaagbladen indelen in drie basistypes. Ze zijn telkens gebouwd voor verschillende uitdagingen en toepassingsgebieden: van allrounders tot producten voor professionals. Hieronder hebben wij voor jou de centrale kenmerken van onze zaagbladen op een rijtje gezet.

Rollomatic E

 • Universeel inzetbare zaagbladen voor verschillende toepassingen
  • Drie aan elkaar gelaste metalen platen
  • De middelste plaat ruim open gelaten voor een laag gewicht in combinatie met een hoge stabiliteit.
 • Bruikbaar op accukettingzagen en benzinekettingzagen tot 3,5 kW vermogen
 • Verkrijgbaar in een bladlengte van 25 cm tot 63 cm

Rollomatic ES

 • Stabiel massief blad met een vervangbare zaagbladneus met neustandwiel
 • Voor kettingzagen met een vermogen van meer dan 3,5 kW voor professioneel gebruik
 • Verkrijgbaar tot een bladlengte van 150 cm

Duromatic

 • Massief blad in staal
 • Bepantsering in hard metaal aan de punt van het zaagblad
 • Voor klussen met kettingzagen met een middelmatig tot hoog vermogen
Man met STIHL benzinekettingzaag MS 261 C-M met zaagblad Light 04 zaagt een boom

STIHL product in de kijker: Light 04 zaagblad

Het innovatieve STIHL Light 04 zaagblad maakt de werkdag in de natuur nu nog aangenamer en veiliger, dankzij het verbeterde systeemgewicht, de geoptimaliseerde maneuvreerbaarheid aan de stam en de lagere terugslagneiging samen met de bekende stabiliteit. Het Light 04 zaagblad is bedoeld als slanke uitvoering voor de MS 261, MS 271 en MS 291. Zo kan je ook bestaande motoreenheden heel eenvoudig voorzien van de nieuw ontwikkelde zaagbladen.

De STIHL .325" RS Pro zaagketting en het Light 04 zaagblad 

Zo sterk kan licht zijn:

 • Tot 200 gram minder zaagbladgewicht
 • Merkbaar meer steekvermogen
 • Verminderde terugslagneiging
 • Beter evenwicht tijdens het zagen
 • Het zaagblad makkelijker sturen
 • Slankere bladcontouren
 • Nieuw, opvallend design

Samen met de nieuwe STIHL .325“ Pro zaagketting bepaalt dit accessoire een nieuwe norm bij zaagkettingen en zaagbladen, die professionals en veeleisende privégebruikers vanaf de eerste zaagsnee zullen zien en merken.

STIHL zaagkettingen en zaagbladen samengevat:

 • STIHL heeft alle zaagkettingen en zaagbladen zelf ontwikkeld.
 • Er bestaan STIHL zaagkettingen voor elke toepassing.
 • Je kan de STIHL kettingen ook gebruiken voor machines van andere fabrikanten.
 • STIHL zaagbladen zijn onderverdeeld in de Rollomatic E, Rollomatic ES en Duromatic zaagbladen.
 • Er is een geschikt STIHL zaagblad voor elke uitdaging.

Meer over innovatieve technologieën