Bouw zelf houten meubels

Bomen omhakken en takken verwijderen? Je STIHL motorzaag kan nog zoveel meer! Ook creatieve projecten kunnen met zijn hulp goed uitgevoerd worden. Van fijne houten lantaarns tot praktische zitmeubels: Hier vind je inspiratie over welke houten meubels je zelf kunt bouwen - onze projecten zijn haalbaar voor zowel gevorderden als beginners.

Zelfgebouwde houten bescherming tegen inkijk op een houten terras

Bouw zelf een bescherming tegen inkijk

Een privacyscherm beschermt je tegen nieuwsgierige blikken en is een van de meest populaire designelementen in de tuin. Met onze stap-voor-stap instructies, kan je je eigen persoonlijke touch toevoegen en zelf een houten privacyscherm bouwen. Begin er meteen aan!
Bouw zelf een bescherming tegen inkijk
Een man staat met gekruiste armen naast een zelfgemaakte tuingereedschaphouder in een garage

Maak je eigen tuingereedschaphouder

Lang tuingereedschap zoals spades of harken en gevoelig gereedschap zoals bosmaaiers en heggenscharen berg je best niet liggend op de vloer op. Met onze stap-voor-stap instructies kun je praktische gereedschaphouders en een garage voor grasmaaiers bouwen.
Maak je eigen tuingereedschaphouder
Vrouw met veiligheidsbril en werkhandschoenen knielt naast een garage voor de STIHL iMOW® robotmaaier

Zelf een robotmaaiergarage maken

Een garage voor robotmaaiers draagt bij tot een lange levensduur van je iMOW®. Ontdek hoe je zelf een garage voor robotmaaiers bouwt in onze stap-voor-stap gids.
Bouw je eigen garage voor robotmaaiers
Een zelfgemaakte houtopslag in een tuin, gevuld met goed gestapeld brandhout

Een houtopslag maken

Brandhout kun je het beste in een houthok bewaren. Wil je je hout goed opbergen en ben je niet bang voor een uitdaging? Bouw dan eenvoudig zelf een houthok. In onze stap-voor-stap gids laten we je zien hoe je dit doet.
Bouw zelf je houthok
Een man die naast een afgewerkte tuinschuur staat met bomen erachter

Zelf een tuinhuis bouwen

Om je tuingereedschap te beschermen tegen kou, vuil en vocht, is een droge bewaarplaats belangrijk. Met onze bouwinstructies en een beetje vakmanschap kun je zelf een ruim gereedschapsschuurtje met een mooi groen dak bouwen.
Bouw je eigen gereedschapsschuur
Zelfgemaakte tuintafel tussen houtspaanders op het gazon

Zelf een tuintafel maken in 7 stappen

Deze eenvoudige handleiding laat zien hoe je stap voor stap een rustieke tuintafel zelf bouwt. Met zijn natuurlijke vormgeving past hij in elke tuin en gaat hij met de juiste houtbescherming enkele jaren mee. Een meubelstuk dat praktisch, mooi en tijdloos is.
Bouw je eigen tuintafel
Zelfgemaakte houten stoel vóór een stapel boomstammen

Zelf een houten stoel maken

In een paar stappen kun je een uitnodigende zithoek voor je terras bouwen. Deze houten stoel kan op zichzelf gebruikt worden of als extra bij je tuintafel. Hier vind je de te volgen instructies.
Bouw zelf je houten stoel
Een houten lantaarn met een lichtpatroon maken

Zelf een houten lantaarn maken

Een carving-project om na te doen: met het juiste gereedschap en een beetje kennis kun je zelf een houten lantaarn bouwen die je huis en tuin sfeervol verlicht. We tonen hoe je veilig stukken hout uitholt en indrukwekkende lichtspleten in de lantaarn zaagt met behulp van de steektechniek.
Maak zelf je houten lantaarn
Een houten lamp met lichtspleten maken

Zelf een lamp maken van een boomstam

Met een kettingzaag kan een boomstam omgetoverd worden tot een bijzonder pronkstuk, dat prachtig dienst kan doen als decoratie op het balkon of in de huiskamer. Hier laten we je zien hoe je gemakkelijk een lamp van hout bouwt die je ook als krukje en bijzettafeltje kunt gebruiken.
Bouw zelf een lamp van hout
Groen gazon met zelfgemaakte zandbak en zandbakspeelgoed

Een zandbak maken

Je kunt gemakkelijk zelf een zandbak bouwen. Om te zorgen dat de zandbak lang dienst blijft doen, is het belangrijk de juiste plaats te kiezen, het juiste hout en het perfecte zand. Met onze duidelijke instructies voor doe-het-zelf bouw, staat niets je zandbakplezier meer in de weg.
Bouw je eigen zandbak
Man met gehoorbescherming en STIHL MS 180 benzinekettingzaag maakt een tuinbank

Zelf een houten tuinbank maken

Een zelfgemaakte tuinbank maakt indruk en ziet er net zo uit als jij je hem voorstelt. In ons artikel leer je hoe je het juiste hout voor je bank kiest en hoe je het moet verzorgen. Met onze stapsgewijze handleiding bouw je je tuinbank dan gewoon zelf.
Bouw je eigen tuinbank

Meer voor tuinliefhebbers