Zelf houten meubels maken

Je kan zoveel meer met je STIHL kettingzaag dan enkel bomen vellen en takken snoeien! Zoals creatieve projecten uitvoeren. Van verfijnde houten lantaarns tot praktische zitmeubels: hier vind je inspiratie voor houten meubels die je zelf kan maken. Onze projecten zijn geschikt voor zowel gevorderden als beginners.

Een zelfgemaakte houtopslag in een tuin, gevuld met goed gestapeld brandhout

Een houtopslag maken

Brandhout kan het best worden opgeslagen in een houtopslagplaats. Wil je je hout goed opslaan en ben je niet bang voor een uitdaging? Dan kan je zelf een houtopslag proberen te maken. In onze stap-voor-stap instructies laten wij je zien hoe je dat doet.
MAAK ZELF EEN HOUTOPSLAG
Een man die naast een afgewerkte tuinschuur staat met bomen erachter

Zelf een tuinhuis bouwen

Om je tuingereedschap te beschermen tegen koude, vuil en vocht, is het belangrijk dat je het op een droge plaats kan opbergen. Met onze bouwinstructies en een beetje vakmanschap maak je zelf een ruim tuinhuis met een mooi groendak.
MAAK ZELF EEN TUINHUIS
Zelfgemaakte tuintafel tussen houtspaanders op het gazon

Zelf een tuintafel maken in 7 stappen

Met deze eenvoudige handleiding leer je hoe je stap voor stap zelf een rustieke tuintafel kan maken. Dankzij zijn natuurlijk design past hij in elke tuin en blijft hij met de juiste houtbescherming nog jaren in goede staat. Een meubel dat praktisch, mooi en tijdloos is.
Maak zelf een tuintafel
Zelfgemaakte houten stoel vóór een stapel boomstammen

Zelf een houten stoel maken

In slechts enkele stappen maak je een uitnodigend zitmeubel voor je terras. Deze houten stoel kan apart staan of als aanvulling dienen bij je tuintafel. Hier vind je de instructies om hem te maken.
Maak zelf een houten stoel
Een houten lantaarn met een lichtpatroon maken

Zelf een houten lantaarn maken

Met het juiste gereedschap en wat know-how maak je zelf een houten lantaarn die het huis en de tuin in een sfeervol licht laat baden. Wij vertellen je hoe je houtblokken op een veilige manier kan uithollen en hoe je met de groefsnede indrukwekkende lichtgleuven in de lantaarn zaagt.
Maak zelf een houten lantaarn
Een houten lamp met lichtspleten maken

Zelf een lamp maken van een boomstam

Met een kettingzaag kan je een boomstam in een bijzonder juweel veranderen, dat heel mooi staat als decoratie op een balkon of in de woonkamer. Wij leggen uit hoe je eenvoudig een lamp uit hout maakt, die je ook als krukje of als bijzettafel kan gebruiken.
Maak zelf een lamp uit hout
Groen gazon met zelfgemaakte zandbak en zandbakspeelgoed

Een zandbak maken

Een zandbak kan je heel makkelijk zelf maken. Als je wil dat de zandbak lang dienst doet, is het belangrijk dat je de juiste plek, het juiste hout en het perfecte zand kiest. Met ons overzichtelijk doe-het-zelfartikel staat niets het graafplezier nog in de weg.
Maak zelf een zandbak
Man met gehoorbescherming en STIHL MS 180 benzinekettingzaag maakt een tuinbank

Zelf een houten tuinbank maken

Een zelfgemaakte tuinbank maakt indruk en ziet er precies uit zoals in je dromen. In ons artikel leer je hoe je het juiste hout voor je bank kiest en hoe je die onderhoudt. Met ons stappenplan maak je je tuinbank vervolgens gewoon zelf.
Maak zelf een tuinbank

Meer voor tuinliefhebbers