Kanten maaien met een grastrimmer, kantenmaaier of bosmaaier

Weetjes over het kanten maaien met de grastrimmer, kantenmaaier en bosmaaier

Wij laten je zien hoe je de tank van de machine vult, welke brandstof je nodig hebt en hoe je snijgereedschap moet vervangen. Lees hier alle tips.

Veiligheid is belangrijk bij het werken in hoog gras met de STIHL FS 240 benzinebosmaaier.

Veilig werken

Veiligheid komt op de eerste plaats. Lees hier waarop je moet letten als je met de machine werkt zodat je zeker niets of niemand in gevaar brengt of schade veroorzaakt.
Veilig werken
Een man vult een STIHL bosmaaier met een benzine-oliemengsel.

Het juiste brandstofmengsel

De keuze voor het juiste mengsel is belangrijk zodat de machine correct werkt en geen schade oploopt. Wij geven je aanbevelingen voor de keuze van benzine en olie, en de correcte verhouding.
Het juiste brandstofmengsel
FSA 56 accu grastrimmer hangend aan de muur, met ernaast accu heggenscharen HSA 56 en HLA 56 en accu grasmaaier RMA 339

Correct opbergen

Naast een correct onderhoud is het ook belangrijk dat je de machine juist opbergt zodat hij probleemloos blijft functioneren. Wij hebben de belangrijkste maatregelen voor jou opgesomd zodat je ook na een rustpauze weer vlot met de machine aan de slag kan.
Correct opbergen
Man maait wilde bloemenweide met FSA 57

Correct kanten maaien

Als je goed en efficiënt wil werken met de machine is een correcte techniek erg belangrijk. Aan de hand van videohandleidingen laten we je zien hoe je de machine vasthoudt en welke maaitechnieken passen bij verschillende terreinen.
Correct kanten maaien
Een vrouw met gehoor- en gelaatsbescherming start een STIHL FS 56 R benzine-kantenmaaier op een begroeid terrein.

Machine starten

De startprocedure is niet identiek bij alle STIHL machines. In onze videohandleidingen vind je de belangrijkste stappen om STIHL grastrimmers, kantenmaaiers en bosmaaiers op te starten.
Machine starten
STIHL bosmaaier FS 240 ligt op het gras, op de achtergrond maakt een man zich klaar voor het onderhoud.

Onderhoud

Als je wil dat je machine lang dienst doet, moet je hem regelmatig een onderhoud geven. Wij hebben de belangrijkste tips voor het onderhoud van je machine die je zelf kunt uitvoeren voor jou verzameld.
Onderhoud
Draag bij het werken met een grastrimmer, kantenmaaier of bosmaaier de juiste bescherming. Zo kan je veilig aan de slag.

Veiligheidsuitrusting

Veiligheid van kop tot teen: veiligheidshelm, veiligheidsschoenen of hand- en beenbescherming. Kijk hier welke items bij je persoonlijke veiligheidsuitrusting horen als je met een machine gaat werken.
Veiligheidsuitrusting
Persoon op groen gazon voor een huis die het grassnijblad van een bosmaaier vervangt

Snijgereedschap vervangen

Om het werken met de machine vlot en handig te laten verlopen, moet het snijgereedschap regelmatig vervangen worden. Dat en nog meer zie je in onze videohandleidingen.
Snijgereedschap vervangen
Close-up van een maaidraad die op een STIHL FSA 57 accugrastrimmer wordt gewonden

Maaidraad vervangen

In dit artikel leggen we je uit hoe je de juiste maaidraad kiest en hoe je deze vervangt. Zo ben je klaar voor elke uitdaging!
Maaidraad vervangen

Meer voor tuinliefhebbers